Havi archív: 2013. augusztus

aug 30

Illemtan gyerekeknek

Életkor: 4-10 éveseknek, nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak Időtartam: 70 perc szünet nélkül Téma, tartalom, leírás: Mosonyi Aliz egy XIX. századi francia illemtankönyvet írt át. Ebből szemezget Kamilla Karamella és Fogas. Keress pénzt a Blogoddal! Egyedülálló lehetőség! Próbáld ki most!

Olvass tovább »

aug 30

Régimódi bohóctréfák, újmódi gyerekeknek

Életkor: 5-10 évesek Időtartam: 45-50 perc Téma, tartalom, leírás: Van-e ki nem ismeri a Tölcsér-trükköt? Lehetséges, hogy nem láttátok még az Eltüntetőst? De a híres-neves Zsonglőrtanítás csak kijön már a könyökötökön? Aki még nem látta, ne hagyja ki! Aki már látta, – ki ne hagyja! Keress pénzt a Blogoddal! Egyedülálló lehetőség! Próbáld ki most!

Olvass tovább »

aug 30

Csináljunk egy világszámot.

Életkor: 5-10 éve Időtartam: 45-50 perc Téma, tartalom, leírás: Köztudomású, hogy a világ legjobb céllövői már ősidők óta a bohócok közül kerülnek ki. A legjobb kötéltáncosok pedig, szintén, a bohócok közül kerülnek ki. Aki szívesen találkozik igazi bohóctréfák hőseivel, hozza a családját, a barátját, hogy meggyőződjenek állításaink igazságtartalmáról. Keress pénzt a Blogoddal! Egyedülálló lehetőség! Próbáld ki most!

Olvass tovább »

aug 30

Holle mese – interaktív előadás

Életkor: 10 éves: korig Időtartam: 50 perc Téma, tartalom, leírás: A klasszikus „Holle anyó” mesét sajátos szemszögből meséli el két bohóc, Aranyos Kukucska és Szurtos Kamilla.

Olvass tovább »

aug 30

Hottentotta – interaktív előadás

Életkor: 10 éves korig Időtartam: 45-50 perc Téma, tartalom, leírás: A Professzor és a Segédje a leghatékonyabb megoldásokat keresik a környezetvédelem problémáira. Az egyszerű kérdésektől kezdve, hogy melyik szelektív kukába mit szabad és mit nem szabad dobni, egészen a megújuló energiákig.

Olvass tovább »

aug 30

Vészhelyzet – színházi nevelés

Életkor: 1-4. osztályosoknak (a korosztály tananyagához illeszkedő tartalommal, azaz más „esetek” kerülnek bemutatásra a különböző évfolyamokon) Időtartam: 45-90 perc Téma, tartalom, leírás: Királyné Szabó Anikó védőnővel együttműködve a mutatjuk be az alapvető vészhelyzeteket, melyekkel egy gyermek találkozhat. Mit kell tenni darázs-, kullancscsípés esetén, hogyan kezeljünk egy sebet, vagy komolyabb helyzetekben mivel segítünk, ha valakinek epilepsziás …

Olvass tovább »

aug 30

Kötéltánc – színházi nevelési előadás

Életkor: 13-17 éveseknek Időtartam: 180 perc Téma, tartalom, leírás: „KREON: Gyűlölöm ellenségem, még ha halott is! ANTIGONÉ: Én nem gyűlölni – szeretni születtem e földre.” Mire való a hatalom? Mit tehetünk, ha igazságtalanságot tapasztalunk? Egyáltalán: miért tűnik nehéznek kiállni az igazságért? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Antigoné története kapcsán.

Olvass tovább »

aug 30

Gubancok – színházi nevelési előadás

Életkor: 13 éves kortól Időtartam: 180 perc Téma, tartalom, leírás: Történetünk szereplői egy átlagos család tagjai. A jól kereső apuka, a csinos anyuka, a szorgalmas nagylány és a kedves kisfiú élete látszólag rendben folyik. De a háttérben megoldatlan konfliktusok, kibeszéletlen feszültségek húzódnak, s egyre nehezebb fenntartani a látszatot…

Olvass tovább »

aug 30

A virágnak megtiltani… – színházi nevelési előadás

Életkor: 14 éves kortól Időtartam: 180 perc Téma, tartalom, leírás: 200 évvel ezelőtt egy fiatal 15-16 éves korára nemileg érett volt és 17-18 évesen családot alapított. Manapság tizenkét-tizenhárom évesen érnek a kamaszok, és akár harminc évesek is elmúlnak, mire gyereket vállalnak. Mit kezdünk ezzel a rengeteg idővel?

Olvass tovább »

aug 30

Stréber – résztvevői színház

Életkor: 12 éves kortól Időtartam: 90 perc Téma, tartalom, leírás: Niki jól tanul, sportol és szorgalmas is. Az osztályfőnöke is szereti. Az osztály szerint viszont stréber. Ez tényleg igaz? Vagy lehet, hogy a csúfolás mögött valamilyen más tartalom van? Az osztállyal közösen derítjük ki, hogy mi a baj Nikivel.

Olvass tovább »

aug 30

Marslakó szerelem – résztvevői színház

Életkor: 13 éves kortól Időtartam: 90 perc Téma, tartalom, leírás: Két földönkívüli idegen szeretné befejezni küldetését, mely során az emberi viselkedésről gyűjtenek információkat. Már csak a szerelem témaköre hiányzik. Az osztály segítségével próbálják a legtöbbet megtudni erről az élethelyzetről, illetve megpróbálják megtanulni, hogy mi kell egy sikeres randevúhoz.

Olvass tovább »

aug 30

Drámaórák – többtanáros drámaórák

Életkor: 12 éves kortól, témánként változó Időtartam: 90 perc Téma, tartalom, leírás: A tanítási dráma sokféle téma és élethelyzet vizsgálatára, modellezésére alkalmas.

Olvass tovább »

aug 30

Nem mehetsz – fórum színház

Életkor: 13 éves kortól Időtartam: 45 perc Téma, tartalom, leírás: A fórumszínház lehetőséget ad arra, hogy a közönség kipróbálja magát egy-egy helyzetben.

Olvass tovább »

aug 30

Tényleg szeret? – fórum színház

Életkor: 13 éves kortól Időtartam: 45 perc Téma, tartalom, leírás: A fórumszínház lehetőséget ad arra, hogy a közönség kipróbálja magát egy-egy helyzetben.

Olvass tovább »

aug 30

Diszkrimináció – tréning

Életkor: 12 éves kortól Időtartam: 180 perc Téma, tartalom, leírás: Szimulációk segítségével közösen teremtünk meg helyzeteket, és vizsgáljuk a megélt érzéseket, gondolatokat, viselkedéseket. Védett keretek között váltunk nézőpontot, hogy átláthassuk, megérthessük egy diszkriminatív helyzet minden oldalát.

Olvass tovább »

aug 30

Williams ÉletKészségek© program kamaszoknak – WÉK tréning

Életkor: 13 éves kortól Időtartam: A tematika felosztása rugalmas (lehet 8×2, 4×4, 6×2,5 vagy 2×8 óra.). Téma, tartalom, leírás: Az Életkészségek program célkitűzése a krónikus stresszel való megküzdő képesség fejlesztése a mindennapokban alkalmazható, egyszerű stressz kezelő stratégiák és kommunikációs technikák megismerése, sajátítása révén.

Olvass tovább »

aug 30

Közös tréning családon belüli konfliktusokról – szülőknek – színházi nevelés

Időtartam: 180 perc Téma, tartalom, leírás: A gyermeknevelés felmerülő kihívásairól közösen játszunk, gondolkodunk. Egy család konfliktushelyzetei kapcsán megvizsgáljuk, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a legjobb megoldás érvényesüljön.

Olvass tovább »

aug 30

Pedagógus továbbképzés a drámapedagógia módszereiről – tréning (nem akkreditált)

Időtartam: egyéni igények szerint, de legfeljebb 30 óra Téma, tartalom, leírás: a drámapedagógia módszertanát hogyan lehet hasznosítani különböző tantárgyak oktatásában – ennek eszközeit mutatjuk be és gyakoroljuk a résztvevő pedagógusokkal.

Olvass tovább »

aug 30

Osztálykirándulás ”erdei iskola” – élménypedagógiai program

Időtartam: egyéni igények szerint, de legalább 1 nap Téma, tartalom, leírás: Az iskolai közösségépítés ezen formájában az osztálytól kapott megbízás alapján dolgozzuk ki a programot. Az általánosabb, közösségépítő programtól kezdve, speciális kérésekig, vagy extrém túlélő túráig tudjuk az elképzeléseket megvalósítani.

Olvass tovább »