«

»

aug 30

Illemtan gyerekeknek

Életkor: 4-10 éveseknek, nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak

Időtartam: 70 perc szünet nélkül

Téma, tartalom, leírás: Mosonyi Aliz egy XIX. századi francia illemtankönyvet írt át. Ebből szemezget Kamilla Karamella és Fogas.

Játsszák: Vági Zsuzsa és Meszlényi-Bodnár Zoltán
A zongoránál: Darvas Kristóf
Dalszöveg: Várady Szabolcs
Zeneszerző: Darvas Ferenc
Díszlet, jelmez: Lencsés Dóra
Játékmester: Hajdu Ágnes, Ambrus Asma

Amikor ezerszer is el kell mondani, és még mindig nem tudja az az édes-okos gyermek, akkor már csak a nevetés segít! Az illendő és kölcsönösen kellemes viselkedés buktatóin óriási lélekkel, remek humorral és frenetikus játékos kedvvel vezetnek bennünket bohócaink, s vigyázat, vigyázat!; az előadás végére, csupa illedelemmel beojtott gyermek távozik a nézőtérről!!!
Mosonyi Aliz „Illemtan gyerekeknek” című könyve ugyanúgy a nevetve tanítás mesterfoka, mint a „Kisherceg” vagy a „Micimackó.” Az írónő, Karinthy méltó utódaként „ferdítette jóra” a gyönyörűen rajzolt régi francia illemtankönyvet, hogy a mai gyerekek is élvezettel okulhassanak belőle. A lenyűgözően míves szöveget az a szellemi gazdagság, nagyvonalúság hatja át, amely meggyőződéssel képviseli az együttélés szabályainak értékeit, de közben képes bemutatni és kinevettetni az elvárások és teljesítésük nehézségeinek mulatságos oldalait.

A helyszín lehet színházi tér (pl. a Jurányi Produkciós és Közösségi Inkubátorházban, 1027 Bp Jurányi u. 1 – a Mammutnál) vagy egy jól felszerelt művelődési ház színpada.

Technikai igény: zongora/pianínó, hangosítás, fénytechnika, öltözők; beállás 4 órával kezdés előtt, bontás 2 óra

Résztvevők száma a színház befogadóképességétől függ. De legalább 80 fő.